понеділок, 5 березня 2012 р.

Сходи


Сходи здавна стали звичною частиною інтер'єру як житлових будинків та квартир, так і публічних установ та офісних приміщень. Проте чи ставати їм оригінальною дизайнерською «фішкою» в інтер'єрі будівлі  - вирішувати  нам. Самі сходи можуть займати купу такого потрібного нам місця або навпаки-стати оригінальним вирішенням для схову речей,книг чи навіть велосипедів.

Як показує практика та досвід спеціалістів з дизайну і мого татка-коваля - найбільш компактними є гвинтові (спіральні сходи)









та метеликові сходи (або як вони ще називаються «качиний (гусячий) крок» являють собою гранично компактну конструкцію з крутизною ступенів вище 45 градусів).



 Вони можуть бути дерев’яними, металевими,скляними чи пластиковими залежно від стилю будинку чи кімнати. 

Проте класичні (або маршеві) сходи також можуть мати масу плюсів, адже місце під ними можна вдало адаптувати до потреб мешканців. Як варіант – змайструвати полички чи шафи або навіть додаткову вбиральню під ними. 












Також популярними зараз стали консольні сходи чи сходи на больцях (від німецького слова bolz, яке перекладається як болт, штир, шворінь, позначається кріпильний елемент, що дозволяє "підвісити" сходи в просторі житлового приміщення). Такий інженерний розв'язок пропонується у випадках, коли необхідно додати сходам легкість, зробити їх більш компактними. Стилістика сходів на больцях  здебільшого сучасна, проте вони виглядають цілком доречно й в інтер'єрах далеких від авангарду.