середу, 6 лютого 2013 р.

Визначення кольоротипу



Отож з типом фігури розібрались в попередній публікації, перейдемо до визначення кольорового типу.

 
Існує класифікація кольоротипу, що розділяє людей на 4 основні групи! (Весна, літо, осінь, зима). В основі цієї теорії лежить положення про те, що співвідношення теплих і холодних барв у природі характерно змінюється від однієї пори року до іншої: теплі (весна та осінь), холодні (літо і зима). Цей поділ не має ніякого відношення до температури, а виходить лише з кольорової палітри природи. У всіх сезонах присутні червоно-жовті і зелено-блакитні кольори, і кожен тип (за рідкісним винятком) може їх носити, необхідно тільки підібрати правильні відтінки цих кольорів.

Колірні комбінації, в яких домінують жовтий і червоний, сприймаються як "теплі" (весна, осінь).
Комбінації з великою часткою синього - "холодні" (зима, літо). 



Для початку спробуйте віднести себе до холодного або теплого кольоротипу.
Придивіться, чи має ваша шкіра швидше теплий, червонувато-жовтий відтінок або холодний, блакитно-рожевий?
Підберіть кольорові речі червоного, синього, зеленого, жовтого, фіолетового і коричневого тонів. Приберіть косметику з лиця, сядьте при денному освітленні біля дзеркала і по черзі підносьте речі до обличчя. Ви відразу відчуєте свій колір, який вам особливо до обличчя. З ним шкіра здається м'якою і ніжною, губи натурально-червоними, очі набувають блиску, кола під очима стають менш помітними, і ви в цілому стаєте більш яскравою й ефектною. І навпаки, якщо кольори не гармоніюють, то вони надають шкірі сухого, блідо-сірого, стомленого вигляду, видно тіні під очима, очі втрачають блиск, губи здаються посинілими.
Якщо позитивний ефект дає блакитно-рожевий або оливковий колір, то ви відноситеся до холодного кольоротипу (зима чи літо), а якщо жовтувато-рожевий, золотистий, то до теплого (весна або осінь).

Тепер, коли ви визначилися, з теплими чи холодними тонами гармонує ваша шкіра, потрібно встановити до якого - теплого (весна або осінь) або холодного (зима чи літо) кольоротипу ви відноситеся. Їх розрізняють нюанси:

• Навесні особливо багато фарб на основі жовтого, вони яскравіше, ніж фарби того ж тону осінньої палітри.
• Основа осінньої палітри - червона, тому осінні тони більш землисті і насичені, ніж весняні.
• Влітку багато блакитного, однак, він більш приглушений і розмитий в порівнянні із зимовими відтінками.
• Зимові кольори також мають блакитну основу, проте, вона яскравіша і ясна, ніж літні кольори.


Знання свого кольоротипу дозволяє правильно підібрати гаму в макіяжі, одязі і при фарбуванні волосся, домігшись необхідної гармонії.

 Весняний кольротип - теплий і яскравий, літній - холодний і приглушений, осінній - теплий і приглушений, зимовий - холодний і яскравий. Для багатьох стильних і красивих людей це знання є основою при виборі одягу, аксесуарів, макіяжу, кольору волосся

Взагалі кольорова гама що відповідає нам не зміниться, вона одна і на все життя, закладена в нас матінкою природою. А невідповідність речей природному кольоротипу призводить до ситуації, в якій речі наче красиві, якісні виглядають тьмяно і скучно.

ВЕСНА


Кодова назва кольоротипу - Світло і Свіжість.
Шкіра світла з бежево-рожевим відтінком, кольору слонової кістки, ніжно-золотава з теплим персиковим відтінком і легким рум'янцем, особі властива ніжна, природна променистість. Можливі веснянки золотисто-коричневого відтінку (не сірі). Добре засмагає. При засмаганні набуває ніжного відтінку "кави з молоком", але може дійти і до темно-коричневого кольору. Це одна з відмінностей шкіри весняного типу від осіннього, який, зазвичай, засмагає важко. Ніжний персиковий рум'янець.
Волосся світле з жовтуватим відтінком - світло-русяве, солом'яне, лляне, золотисто-попелясте, світло-руде, каштанове з золотистим відливом, світло-коричневе, обов'язково з теплим, золотистим відливом, часто з натуральними світлими пасмами. Вії і брови в тон волосся або трошки темніші. Жінка-весна найчастіше або натуральна блондинка, або світла шатенка. У дитинстві мали солом'яний колір, з віком темніють не значно. У цьому типі не буває чорнявих, але зустрічаються темноволосі, іноді рудоволосі.
Колір очей: сірі, горіхові, фісташкові, жовтувато-зелені, зеленувато-янтарні, світло-оливкові, блакитні, бірюзові - різного кольору, але не темні.
Губи - мають теплий, природний блідо-рожевий відтінок.
Ні колір очей, ні губи не контрастують зі шкірою. Вишуканість весняного типу підкреслюють чіткі лінії.Є такі жінки, які природно виглядають молодшими за свої роки, вони часто відносяться до кольоротипу весна.
Розберемо найбільш виграшні кольори . Вони повинні бути теплі, яскраві і свіжі.
Основна палітра яскраво-помаранчева. Категорично протипоказаний - чорний. Віддайте перевагу таким кольорам:
беж без сірого відтінку
теплий жовтий (АЛЕ ні в якому разі не лимонний)
шампань
оранжево-жовтий
яскраво-оранжевий
карамельний
яскравий цегляно-червоний
томатний
золотисто-коричневий
рожевий колір лососини (жовто-рожевий)
золотисто-зелений
бірюзовий





Уникати слід:
Чорного, всіх холодних відтінків сірого, кришталево білого, пурпурно-рожевого, холодних рожевих відтінків,темно-синього і т.д..

Кольори косметичних засобів які пасують кольоротипу "Весна":
ТОН: легкий тон (флюїд) з рожевим відтінком.
ТІНІ: вибираємо пастельні відтінки, теплі. Бежево-коричневі, персикові, лосось, ніжно-зелені, салатові, жовті
ТУШ: кольорова. Погано буде виглядати чорна, сіра, синьо-чорна.
ПОМАДА: лосось, персик, кораловий, блиски із золотом.
РУМ'ЯНА: світло-бежевий, світло-рожевий, бежево-персиковий.
ПІДВОДКА: кольорова. Не варто чорну, сіру, синьо-чорну.


Як підбирати "весняний" гардероб
Для створення власного стилю оберіть найбільш улюблений колір зі своєї палітри і на його основі підбирайте гардероб.
Якщо ви вперше стикаєтесь із вибором кольору, то оптимальний базовий варіант – беж.
Додаткові кольори: виберіть з палітри 2-3 вподобаних кольору з жовтим відтінком.
Особливу увагу зверніть на крій. Перевага - суворим простим фасонам без зайвих деталей і мінімум аксесуарів (хустку, краватка).
Багатошаровий одяг - невдалий вибір.
Хороший робочий варіант - бежевий костюм або світло-коричневий.
Влітку ідеально виглядає беж. Взимку чудово підійде золотисто-коричневий костюм чи кольору хакі. Для більш суворого виду можна вибрати темно-коричневий костюм, а до нього підібрати блузу (сорочку) кольору з весняної палітри.



Підсумки
Силует:
суворий, прямий - для роботи, оригінальний, але без зайвих деталей або спортивний - для інших випадків,не підходить романтичний стиль.
Тканини:
легкі прості тканини, тонкий трикотаж, віскоза, льон, замша, оксамит
Узори:
кращий вибір - однотонні тканини, без візерунків
допустимо - помірні традиційні візерунки - неконтрастні клітинка, горох, вузька смужка, крапка, оригінальний дрібний візерунок, елементи аплікації
Прикраси:
жовте золото, біжутерія з жовтих металів
не підходить - срібло і матовий сріблястий метал

Основне "весняне" правило:
Яскраві і чисті теплі відтінки, прості фасони! Перевага - однотонним тканинам.

ЛІТО

 
Кодова назва кольоротипу - Попіл і Троянди.
Переважають неяскраві, холодні фарби. Літу протипоказані різкі контрасти, його козир - м'яке поєднання барв.
Шкіра: ніжна, світло-рожева, прозора, холодна, з блакитним відливом ("блакитна кров") або холодного світло-оливкового кольору. Завдяки холодному основному тону, здається благородною і крихкою, ніколи не має рудого відтінку. Родимки і ластовиння завжди мають сірий або попелястий відтінок (ніколи не золотистий і не рудувато-коричневий). За винятком дуже світлих варіантів загоряє досить добре. Після засмаги набуває ніжного оливково-попелястого відтінку. Рум'янець - холодний рожевий.
Волосся: світле чи темне, але обов'язково з попелястим відтінком. 
Брови, як і волосся завжди мають попелястий відтінок.
Очі: блакитні, сіро-блакитні, зелені, зелено-блакитні, зелено-сірі, сині, горіхові, білки затуманені, молочного відтінку
Губи - холодні рожеві.
Основана палітра стримана приглушена сіро-блакитна або рожевого відтінку. Найефектніший колір синій.
 Основні кольори:
м'які пастельні відтінки
небесно-блакитний
димчасто-блакитний
рожевий
лимонно-жовтий
сіро-коричневий від найсвітлішого до найтемнішого
рожево-коричневий
малиновий
вишневий
фіолетовий
бузковий
фісташковий
всі відтінки сірого, крім чорного
інші неяскраві прохолодні кольори





Слід уникати:
чорного, чисто білого, всіх яскравих «кричущих» відтінків, оранжевого, рудого, яскраво-червоного, кольору зеленого яблука.

Кольори косметичних засобів які пасують кольоротипу "Літо":
ТОН: рожево-бежевий, бежевий, оливковий, бежевий з теплої гами.
Рум'яна: рожеві від світлих до насичених тонів (шоколадний відтінок використовується під час фотосесій для підкреслення скул).
БРОВИ: темно-сірий, оливковий.
ТІНІ: у холодній гамі, зі сталевим відтінком, відмінно виглядають перламутри. Рожеві, білі, зелені, бузкові, бежеві, блакитні, сині, сірі.
ТУШ: чорна, синя, блакитна.
ПОМАДА: холодна від натуральних до карамельних і ягідних. Фуксія, рожевий, малиновий, кавуновий. Не варто використовувати коричневу помаду.
ПІДВОДКА: чорна, сіра, синя, фіолетова. Не варто коричневу.


Стиль - Від класики до романтики
У зовнішності людей літнього колориту присутня деяка аристократичність. Вміють бути стильними, завжди виглядають дуже вишукано і благородно. Жінки дуже жіночні і трохи таємничі, деякі надзвичайно романтичні. Одним словом, - люди "блакитної крові".
Всім, без винятку, підходить джинсовий стиль. Жінки дуже ефектно виглядають в романтичних вбраннях. Їм надиво підходять "літаючі" напівпрозорі тканини, жіночні фасони з підкресленою талією, мереживні сукні.

Як підбирати "літній" гардероб
За основний колір виберіть змішаний білий або сіро-синій, сіро-коричневий, рожево-коричневий.
В якості додаткових відмінно підійдуть приглушений бордовий, лимонно-жовтий, синьо-зелений, сірий.
Для роботи підбирайте елегантні костюми сірого, зеленувато-коричневого кольору. Дуже доречна буде дрібна смужка. При виборі краватки або хустки зверніть увагу на дрібний неконтрастний малюнок. Не купуйте речі з великими візерунками - будете виглядати вульгарно.
На відпочинку стильно і дуже зручно - речі з синьої джинсової тканини. Доповнюйте наряд аксесуарами, біжутерією з матової сталі.
Для вечора цілком допустимо блиск, але знайте міру.


Підсумки
Силует:
завжди чудово - джинсовий стиль, а також романтичний стиль, вишукані фасони, м’які лінії.
Тканини:
напівпрозорі, тонкі; шовк, шифон, тонкий льон, батист, мережива, тонка замша, шкіра, джинсова тканина.
Узори:
дрібні стримані малюнки, квіткові візерунки.
Прикраси:
ідеально - срібло, а також підійде біжутерія і аксесуари з матових сірих металів, скла.

Основне "літнє" правило:
Стримані приглушені кольори з присутністю сірого, блакитного або рожевого кольорів! Відмовся від речей з великим візерунком.


ОСІНЬ


Кодова назва кольоротипу - Золото і Тепло.
Кольори теплі, соковиті – ніби увібрали все розмаїття осінньої природи.
Шкіра погано загоряє, має теплий жовто-золотистий відтінок, веснянки золотисто-коричневі, часто по всьому тілу. Рум'янець не характерний.
Волосся з рижинкою, від світло-рудого до каштанового кольору, не занадто темне і не надто світле. Брови - під колір очей або на один нюанс світліше,  із золотистим відтінком, вії часто бувають дуже світлими, що робить очі як би позбавленими контуру.
 Очі: часто карі  або зелені , але завжди з золотистими вкрапленнями.
 Губи – яскраві,соковиті від лососевого до яскраво-червоного теплого кольору.
 Основна палітра осіннього типу темно коричневий або темно зелений
Рекомендовані кольори:
слонової кістки
золотистий беж
рудий
пісочно-жовтий
бордовий
червоний
оливковий
смарагдово зелений
теракотовий
не яскравий помаранчевий
золото
гірчично-жовтий
землянисто-помаранчевий (неяскравий)
всі золотисто-коричневі
мідний
колір іржі
зелений колір моху
хакі
дуже теплий синьо-зелений
мазутно-синій з теплим відтінком
інші неяскраві теплі кольори





Не рекомендовані кольори: чорний, білий, сірий, блакитний, яскравий пурпуровий - рожевий, глибокий синій і фіолетовий, лимонний, сіро - коричневий, бежевий з домішкою рожевого і сірого, малиновий, вишневий

Колір косметичних засобів який пасує кольоротипу "Осінь"
ТОН: натуральний, флюїд, що б не перекрити веснянки, рожевий підтон.
БРОВИ: теплий світло-коричневий з рижинкою.
ТІНІ: тепла палітра. Теракота, зелений, оливковий, коричневий, хакі, тютюновий, фіолетовий, помаранчевий, мідний, золотий.
ТУШ: все крім чорних і сірих.
ПОМАДА: всі лососево-руді, морквяна, томатна, бронзово-золота. Блиски із золотом.
РУМ'ЯНА: відтінкові пудри з бронзою, шоколадно-бронзові.
ПІДВОДКА: все крім чорних і сірих


Стиль
Люди осіннього типу завжди привертають увагу, хочуть вони того чи ні. На жаль, часто зустрічаються осінні люди, одягнені в сірі строгі костюми, білі сорочки або повністю у все чорне.
Не робіть своє життя "сірим" або "траурним", це - не ваш стиль!
Особливо варто сказати про чорний. На перший погляд здається, що чорне із золотом - ідеально підходить смаглявим темноволосим людям осінньої зовнішності. Але це велика помилка. Замініть чорний темно-коричневим або темно-зеленим, дуже близькими до чорного, але з теплим відтінком - в них ви будете виглядати більш природно і гармонійно.
Більше всього "осіннім" людям підходять стилі сафарі, кантрі, етно, хіпі, багатошаровість, змішання стилів, аксесуари в фольклорному і сафарі стилі теплих осінніх кольорів, вечірні сукні - розкішні і чуттєві . Осінній зовнішності, як ніякій іншій, підходять соковиті неконтрастні розкішні візерунки.
Прикраси: матове золото, теплий перли, мідь, дерево.

Як підбирати "осінній" гардероб

За основний колір візьміть золотисто-бежевий, темно-зелений з жовтим відтінком, рудий.
Додаткові: червоно-коричневий, синій мазутний, теплий синьо-зелений ...
Зверніть увагу, як чудово поєднуються рудий з синім мазутним або теплим зеленим кольором хакі. 



Підсумки
Силует:
стиль  "кантрі", стиль "сафарі", фольклорні елементи
Тканини:
матові і "затишні", товсті грубуваті тканини, драп, твід, замша, велюр, мохер, вельвет, букле, сукно, матова шкіра
Узори:
фольклорні, "тигрові", абстрактні ... Головне - колір!

Основне "осіннє" правило: неяскраві, але соковиті кольори, неконтрастні візерунки!

ЗИМА


Кодова назва - Лід і Вогонь!
Шкіра двох типів:
а) дуже світла, біла, рожево-блакитнувата, прозора і чиста, як фарфорова, без рум'янцю,
б) південний тип - оливкова або смуглява, але з холодним відтінком.
Здатна до пігментації, швидко загоряє, при цьому набуває ніжного оливкового тону. Рум'янець неявний рожевий, холодний. Веснянок майже немає
Волосся Як правило, радикально темне: темно-попелясте, темно-коричневе, синювато-чорне, хоча можуть бути і платинові блондинки. На волоссі виразно помітний холодний попелястий блиск, сріблястий або синій відлив. Темні вії та брови. Волосся створює контраст зі світлим, порцеляновим кольором шкіри.

Очі завжди яскраві, насичені: чорні, темно-коричневі, темно-сині, світло-зелені холодні, зелені, смарагдові, фіалкові, сіро-блакитні, бурштинові, сірі (крім світлих) з яскравими білками. Різкий контраст між радужкою і білком

Губи – соковиті, холодні, рожеві, з маслиновим відтінком.

Кольори, що підходять Зимі:
• чорний;
• кришталево-білий;
• срібний
• сталевий;
• лимонно-жовтий;
• смарагдовий;
• яскраво-синій;
• холодний ліловий;
• насичений фіолетовий;
• холодний червоний;
• холодний темно-коричневий;
• яскраво-рожевий;фуксія
• рубіново-червоний;
• чистий сірий;
• деяким зимам дуже личить колір золота.:






Кольори, яких краще уникати:
пастельні, теплі відтінки;
рудий і майже всі відтінки жовтого;
теплий відтінок коричневого;
помаранчевий;
жовто-червоний;
колір молочного шоколаду.

 Кольори косметичних засобів які пасують кольоротипу "Зима"

ТОН: бежевий підтон.
БРОВИ: досить просто надати правильну форму бровам.
ТІНІ: чорний, синій, бузковий, фіолетовий, сірий, сіро-коричневий, білий, рожевий, сіро-фіолетовий, зелений, бірюза, холодний жовтий.
ТУШ: чорна, темна і яскраво синя.
ПОМАДА: від світло рожевої до темно червоної.
РУМ'ЯНА: рожеві, холодно-коричневі без червоного відтінку.
ПІДВОДКА: чорна, синя, бузкова.

Стиль

Всім людям зимового типу ідеально підходить класика, строгий крій, абстрактні геометричні малюнки.

Як підбирати "зимовий" гардероб

Для створення власного стилю оберіть найбільш улюблений колір зі своєї палітри і на його основі створюй свій гардероб.

Якщо ви вперше стикаєтесь з вибором кольору, то оптимальний базовий варіант - чорний. Можете не замислюючись купувати найнеобхідніші речі саме чорного кольору.

Додатковий колір виберіть під колір райдужної оболонки очей: смарагдовий - до зелених, синій - до синіх, світло-сірий - до сірих, червоний - до карих.

Білий колір обов'язково повинен бути присутнім у вашому гардеробі, він відмінно виручить в ситуації "нічого надіти".

Особливо ефектно люди зимового типу виглядають у поєднанні червоного з чорним - варіант для вечора.Для жінок - блиск, тканини з блиском.
Фасони вибирайте прості, без витребеньок та воланчиків. Елегантні костюми, класичний прямий крій - завжди чудовий вибір для людей зимового типу.


Підсумки

Силует:
суворий, прямий
Тканини:
шкіра, тонкий трикотаж, люрекс, атлас, блискучі гладкі тканини,
Узори:
абстрактні, геометричні великі, велика контрастна клітина, велика "куряча лапка", смуги
Аксесуари, які підходять зимового кольоротипу:
срібло;
біле золото;
платина;
всі білі метали;
діаманти;
смарагди;
гранати, аметисти, блакитні топази, сапфіри;
перли холодних відтінків.

Основне "зимове" правило:
чисті кольори, контрасти і простий силует!

Практика показує що чисті кольоротипи в повсякденному житті зустрічаються не так вже і часто(адже ми самі корегуємо їх за допомогою фарбування волосся,тонування шкіри чи навіть кольорових лінз на очі). Отже якщо ви до кінця не впізнали себе в якомусь конкретному кольоротипі - то можливо він у вас змішаний.
Будьте красивими!!!



Немає коментарів:

Дописати коментар