четвер, 7 лютого 2013 р.

Правила маскування,або як правильно підібрати колір волосся?



    Як правильно підібрати колір волосся?  Це непросте завдання. Нажаль, натуральний колір сьогодні в пошані, адже більшість модниць не може похвалитися яскравим і живим природним відтінком. А з віком необхідність фарбування волосся зростає, оскільки з’являється сивина, а власний колір стає ще більш тьмяним.
Чи звертали ви увагу скільки жінок не вміють правильно підібрати колір волосся ? В офісі, на вулиці, в громадському транспорті — одним словом, повсюдно — ми стикаємося з сумним видовищем: вибирати потрібний відтінок не вміє більше 70% жінок. А неправильний вибір сильно псує зовнішність, «здешевлює» і навіть перетворює красуню в чудовисько.
     Запитайте у професіоналів. Якщо ви не впевнені, що зможете самостійно зробити правильний вибір, краще всього звернутися до експерта — стиліста чи досвідченого перукаря. Але й тут є підступ, та не один, а цілих три:
  • Перш за все, послуги хорошого стиліста не кожній з нас по кишені.
  • По-друге, ви не завжди можете бути впевнені в кваліфікації фахівця, до якого звернулися — можливо, він розбирається в цьому не краще за вас.
  • По-третє, у ультрамодного і ультрасучасного стиліста можуть бути надто прогресивні погляди, і колір волосся, який він вам порадить, буде для вас занадто зухвалим.
Саме тому ми сьогодні будемо шукати інші шляхи до вирішення цієї проблеми — більш легкі та доступні кожній з вас, незалежно від достатку і знань в області стилістики і моди.


Як правильно підібрати колір волосся без сторонньої допомоги

Ми розглянемо основні моменти, якими вам слід керуватися при покупці фарби для волосся. Якщо ви нічого не випустите з уваги, то точно зумієте підкреслити свою красу.
Визначте свій кольоротип
Цей момент — ключовий,  тому  рекомендую поставитися до цього питання з усією серйозністю. Якщо ви визначите свій кольоротип правильно, у вас ніколи не виникне труднощів ні з вибором кольору волосся, ні з вибором гардероба, ні з вибором тонів для макіяжу.

Який колір волосся підходить певного кольоротипу?

Професійні стилісти виділяють чотири основні кольоротипи:

Відповідні відтінки волосся для кольоротипу Весна

Охарактеризувати представниць цього кольоротипу можна за такими ознаками:
Їх шкіра має напівпрозорий світлий, трохи золотистий, відтінок. Веснянки зустрічаються рідко, але якщо і зустрічаються — вони теж бліді, ледь помітні, рум’янець — рожево-молочний.Загоряють весняні леді погано, на сонці шкіра практично відразу червоніє. Їх волосся тонке, зазвичай січеться, рідко бувають прямим, частіше — в’ються, але не дуже сильно. Колір волосся зазвичай солом'яне, лляне, золотисто-попелясте, світло-руде; світлий і теплий тон.Їх очі теж найчастіше світлі — сірі, горіхові, фісташкові, жовтувато-зелені, зеленувато-янтарні, світло-оливкові, блакитні, бірюзові.
Представницям весняного кольоротипу найкраще підходять золоті відтінки волосся: колір сандалового дерева, бурштиновий, медовий та інші варіанти в межах цього колірного ряду. У рідкісних випадках можна спробувати відтінки червоного і рудого: червоне дерево, вишня, мідь. Але потрібно бути обережною з експериментами, занадто темний колір буде вас старити.
Ми рекомендуємо звернути увагу на наступні відтінки фарби для волосся:
  • Золотистий блондин
  • Золотисто-русявий
  • Сонячний мед
  • Мідний блондин
  • Коньячний
  • Золотий каштан
  • Лісовий горіх
  • Золотий горіх
  • Пісочний
  • Сонячний бурштин
  • Золотиста карамель
  • Світло-коричневий
  • Золотисто-коричневий
  • Натуральний коричневий

 

Як підібрати відповідний колір волосся для кольоротипу Літо

Як не дивно, цьому кольоротипу притаманна холодна гама відтінків. Зовнішність представниць літнього кольоротипу може бути контрастною або однотонною.
Їх шкіра відрізняється голубуватим тоном, але колір її може бути будь-яким. Веснянки у них теж зустрічаються, але вони рідко бувають яскравими.На відміну від «веснянок», літні панянки загоряють добре, засмага лягає рівно і досить швидко. Поширена проблема у таких дівчат — близько розташовані судини, у зв’язку з чим на шкірі часом  видно почервоніння.Їх волосся не має жовтизни, їм притаманний холодний попелястий відтінок. Колір може варіюватися, але в межах русої гами (від зовсім світлого до темного, майже коричневого).Структура волосся теж не має чітких характеристик: воно може бути як прямими, так і кучерявими. Їх очі найчастіше сірі, знову ж таки — в межах всієї палітри відтінків цього кольору.Якщо колір шкіри і колір волосся різко контрастують, таких дівчат відносять до контрастному типу, і навпаки.
Якщо ви відноситесь до літнього кольоротипу, ідеальним кольором волосся для вас буде пшеничний. Дівчатам з контрастним типом зовнішності можна спробувати відтінок «чорний тюльпан» — він додасть вам екстравагантності і загадковості. Мелірування та колорування на 2-3 тони світліше, відблиски у волоссі, попелясті відтінки, платина, перли, перламутр, уникати жовтизни


Відповідні відтінки волосся для кольоротипу Осінь

Представниці осіннього кольоротипу часто мають проблеми з правильною ідентифікацією своєї кольорової приналежності. Їхня зовнішність дуже схожа з весняною, але відрізняється більш яскравими відтінками.
Їх шкіра зазвичай золотиста, на ній можуть бути яскраві руді веснянки. А ось рум’янець зазвичай відсутній.Загоряють осінні дами теж погано, як і «веснянки». На шкірі часто залишаються опіки від сонця, вона лущиться і запалюється.
Їх волосся найчастіше руде або з чітко виражені рудим відтінком. Зазвичай волосся в’ється, при цьому структура їх більш здорова, ніж у представниць двох попередніх кольоротипів— воно товстіше, міцніше, еластичніше і блискуче. Їх очі зазвичай яскраві: зелені або карі, але завжди з золотистим вкрапленням
Найкращим вибором для представниць осіннього кольоротипу буде колір сандалового дерева або насичений червоний. Відмінний варіант - пофарбувати волосся хною . Бажані теплі тони від гранатового, медового до темно-каштанового, не рекомендується занадто освітлювати або навпаки, фарбувати у чорний.  Можна експериментувати і з більш холодними відтінками, наприклад «глід» і «махагон».


Як вибрати відповідний колір волосся для кольоротипу Зима

Останній кольоротип зовнішності — зимовий. Він теж буває контрастним і неконтрастним.
Шкіра представниць цього кольоротипу — молочно-біла, бліда, «холодна», іноді — з оливковою або голубуватим відливом, характерним для «літа». Загоряє вона погано і нерівномірно. Щоки зазвичай з рум’янцем, частіше — блідо-рожевим, зрідка — червонуватим, але холодним. Їх волосся найчастіше темне, від каштанового до чорного. У більшості випадків-товсте і пряме, але можливі варіації на тему.Їх очі зазвичай яскраві, блакитні, сірі, карі або оливково-карі, або навіть чорні. Різкий контраст між радужкою і білком.
Найефектніше буде виглядати колір волосся «чорний тюльпан» або «лісовий бук», а також інші червонуваті відтінки. А ось рудої гами краще уникати, вона додасть вам нездоровий вигляд.



Ще три поради для правильного вибору кольору волосся

Навіть правильно визначивши свій кольоротип, не кидайтеся в крайнощі — не забувайте керуватися здоровим глуздом.
Перш, ніж приступити до фарбування волосся, зверніть увагу на наступні моменти:

  • Ваш «рідний» колір - не слід фарбувати волосся в колір, який відрізняється від натурального більш ніж на три відтінки, інакше волосся виглядатиме неприродно, як перука; окрім того відрослі корені будуть чітко виділятись на вашій голові і доведеться частенько поновлювати колір.
  • Пора  року - прийнято вважати, що взимку потрібно фарбуватися в більш холодні відтінки, а влітку — в більш яскраві. Але чітких правил тут немає, якщо ви хочете внести краплю радості в зимову нудьгу, можете сміливо порушувати всі канони
  • Модні тенденції - так-так, існує мода на колір і відтінок волосся. Тому, якщо ви пильно стежите за модними віяннями, при виборі фарби для волосся потрібно враховувати і цей момент.