пʼятницю, 5 квітня 2013 р.

Мій дім-моя фортеця



Мій дім-моя фортеця, але фортецю роблять стіни, а дім з неї створюється за допомогою кольору, меблів, текстилю, аксесуарів  і дрібничок. Сьогодні хочу поділитись своїми мріями, ідеями і бажаннями в передчутті створення з фортеці власного дому, котрий базуватиметься на поєднанні різних і спільних сторін характеру, захоплень, бачення світу та комфорту мого коханого чоловіка і мене.
Знаю точно що наш дім зобов'язаний бути перш за все нашим, потім теплим, затишним, милим, яскравим, контрастним, консервативним,  сімейним, особистісним, колоритним, гостинним, красивим, зручним, щасливим, а ще багатим, щедрим, мирним, модним, світлим і дуже особливим, словом, має відображати нас самих!
Тепер детальніше про відчуття, ідеї, стилі, кольори і все що з ним дотичне.

Коридор. Достатньо просторий, ясний, з цікавою прихожою або вішалкою, кріселком або нішею для зручного роззування, дзеркалом, гарною ключницею, може маленьким комодом чи поличками під взуття, який би з порогу налаштовував на приємне гостювання. Разом з тим коридор має бути трохи консервативним … Отож корицевий, шоколадний, білий, бордовий, бежевий, трошки рудого і щось в контраст-хоч би й фуксія.












Ванна. Хотілось би щось не напряжне, світле, свіже і чисте. Щоб вранці не разило в очі після солодкого сну і налаштовувало на позитивний добрий і оптимістичний лад, а ввечері відганяло втому, вгамовувало думки, заспокоювало перед сном.  Мені бачаться бежевий, блакитний, неяскравий білий, може світло жовтий, лавандовий, блякло-золотистий чи світло салатовий. За стилем, певне, вінтаж або неглибока класика з різними приємними дрібничками, щоб тішили око. Також, моя ванна мала б бути функціональною з врахуванням адекватних господарських заморочок.

















Кухня. То святе – територія жінки. В моїй голові є чітка картинка кухні. Передовсім, функціональність - все мусить бути чітко і зручно. Підвісні шафки – економлять місце, обов'язкова зручна робоча поверхня, бажано недалеко коло вікна, щоб було багато природного світла, сушарка для посуду. Зручна плита і духовка, мікрохвильова, пароварка, електрочайник, тощоі обов'язково невеликий столик щоб снідати вранці, пити каву, триндіти з коліжанками.
Стиль однозначний – Прованс. Моя старенька мамина кухонька буде декорована, мальована, декупажена і лакована. Кольори лавандовий, білий, чистий червоний, яскравий жовтий, темно коричневий, трохи блакитного і бежевого.

























Вітальня. Ще в процесі пошуку житла виникла ідея англійського стилю у вітальні, але риючись в Інтернеті я зрозуміла, що то трохи не воно. Через якийсь час вже не пригадаю з якої причини мені прийшла ідея - Лондон, Саме ту консервативність, чіткі лінії, стиль і контраст хочеться відтворити в вітальні. Основні кольори білий, чорний, синій, червоний, додаткові - сірий, бежевий, горіховий. На тих невеликих квадратних метрах моєї вітальні доведеться добре помордуватись щоб з батьківських трохи старомодних меблів зварганити «Лондон», але я то зроблю!
В цій же кімнаті розміститься робочий стіл з компом для чоловіка і його прекрасна та неординарна колекція пивних гальб і бокалів. Там же буде стояти диван і фотель з купою декоративних подушок з лондонським чорно-біло червоним мотивом, складений стіл-книжка на всякі гостини і застілля, маленький Ікеївський столик для кави і невеликих закусок і хочу контрастний червоний килим для того дива. Також мені бачаться насичені сині штори(тре десь таке знайти).









































Спальня. То буде моя віддушина. Хочу щоб там можна було заховатись від всіх бід світу, щоб вона була тепла, ностальгічна, красива, ніжна, заспокійлива, мрійлива і надзвичайно затишна. Наша спальня почалась з світло жовтих теплих стін, адже саме від цього кольору в першу чергу хочеться жити і радіти. Наше ліжко – то окрема історія. Звичайно його нам викував мій найдорожчий татко, чим підписав собі вирок, бо ліжко фантастичне-тепер всю спальню доведеться кувати під нього. Хочу поличку на стіну, дві маленькі етажерки з обох сторін ліжка, стаціонарну вішалку, щоб коханий мав куди вішати одяг і не завішував ним крісла чи бильця ліжка. Та вся ковка є і буде білого кольору з перловим відливом. Основні кольори білий і жовтий.
Так як місця не багато – в спальні буде мій робочий куток, де я буду займатись хендмейдом, мейкапом, всякою писаниною і іншою творчою ахінеєю. Отож, стіл буде перемальований в чорний, до нього комплектом чорне антикварне крісло з текстильною подушкою . Думаю контраст білої спальні і чорної робочої створять дві окремі зони в цій чудовій кімнаті.
Загальний стиль - вінтаж. Там мусить бути етажерка під різні свічники, рамки зі знимками, красиві коробки, і вазочку з квітами. Хотілось би нарити десь скриню, щоб сховати туди мої вишиванки або мати окреме місце для покривал і плєдів, щоб в холодний період року під ними можна було грітись за читанням книжки. Дуже хочу великий ліхтар-хатинку з дерева на підлогу чи декоративну старовинну клітку для пташок в якості декору. Сюди я вже наготувала покривал, скатертинок,  декоративних наволочок на подушки, намріяла легкі повітряні фіранки і фантастичні бежеві штори з рослинним тисненим візерунком…
































Частинка написаного так і залишиться мріями, левова частка справді здійсниться, але не залежно від всього, відчуття дому – то найважливіше в житті,адже людина ніц не варта без коріння і в цьому світі необхідно мати місце куди хочеться вертатись щоразу. Чекаю Ваших коментарів.